2.ročník stanování

18.07.2011 15:00

O víkendu 16.7.-17.7.2011 se Soptíci zúčastnili 2.ročníku stanování na hasičárně. Dopoledne se postavili stany, uvařil oběd rukama paní Orságové. Byl výborný a moc ji děkujeme. Po obědě byl polední klid a pak začla balónková bitva. Všichni po sobě házeli balónky napuštěné vodou. Nikdo neznal bratra. Vyhrál ten, kdo byl nejméně mokrý..

Poté se děti oblékli do suchých věcí a vyrazili jsme autama do Pazderné, kde místní hasiči slavili 80. let svého vzniku. Děti si vyzkoušeli proběhnout závodní trať, kde na ně čekaly překážky, obvazování zraněného, zacházení se džberovkou a hašení hořícího domu. Pak dostali malé občerstvení a svezli se na plošině hasičského vozu, který patřil profesionálním hasičům záchranného sboru Nošovice.

Po návratu z výletu si děti opekly párky a čekalo je překvapení ve formě "Noční stezky odvahy". Byla plná strašidel a oběšenců, ale děti se báli jen trošičku. Na konec si každé dítě pustilo lampion štěstí a hurá na kutě.

Dospělí hasiči drželi stráž a hlídali oheň až do rána. Ráno čekala na děti rozcvička, chutná snídaně a balení stanů.  Kolem 10:00 hod. si pro děti přijeli rodiče. Pak už stačilo jen uklidit, posbírat věci, které si tam děti každoročně zapomínají a těšit se  na další ročník stanování.

 

A kdo nám nevěří, ať se na vlastní oči přesvědčí zde.